The Most Important Ingredient in Successful Webinars

Hva er den viktigste ingrediensen i et vellykket webinar, og hvordan vil du krydre ditt? Hvis du virkelig ønsker å være en downer – ring din spennende, morsomme, nettbaserte læringsbegivenhet – et webinar.


Kalender – Kalender

På en eller annen måte har vi lært underveis at arbeid skal være nettopp det – jobb – og at det å ha glede på en eller annen måte er uforenlig med å få alt gjort på jobben. Moro, spesielt på jobb, er useriøst og uprofesjonelt, ifølge noen. Som et resultat, selv å ha det gøy å jobbe gjør det uegnet for seriøs forretningsfolk.

Hva er oppmøteprosent på fantastiske nettbaserte læringsarrangementer som?

De fleste webinarer er uinteressante. Når var siste gang du gikk på et webinar som fikk deg til å føle deg energisk, vellykket og klar til å øke produktivitetsspillet ditt? Du er sannsynligvis mer tilbøyelig til å kalle nettseminaret ditt uinteressant. Her er et par flere webinar-adjektiver: Bland. Beige. Kjedelig – og kjedsomhet er som gift – det forverrer mental helse og læring, ifølge forskere.

Kjedsomhet er en unormal tilstand for hjernen; Derfor er enhver aktivitet som hindrer deg i å kjede deg sunn.

Hvorfor er webinarer så uinteressante?

Nettseminarer ser ikke ut til å være så forskjellige fra tidligere nettmøter, for det første. Vi kan gå fra et teammøte til et lærende webinar og ha den samme opplevelsen.

Webinar designere og programledere ofte ikke nærmer seg jobben med et unikt perspektiv; det er rett og slett en annen oppgave på oppgavelisten deres. Men å ha det bra bør være et av vertens primære mål. Å ha det gøy mens du lærer gir unike kognitive ressurser, korrelerer belønning og nytelse med kunnskap, og veksler mellom abstrakt tankegang og konsentrert oppmerksomhet – ifølge Cognition Today.

“Folk har en tendens til å glemme de fleste webinarer. Mange er i kategorien “glemt” like etter at du har deltatt på dem. Positive følelser utvider vår oppmerksomhetskapasitet og hjelper oss med å trekke flere mentale ressurser og øke tilgangen til minnenettverk,” Cognition Dagen i dag fortsetter.

De fleste nettpresentasjoner vekker ikke positive følelser og er lite engasjerende. Disse foredragsholderne, sjefene og de tildelte teammedlemmene ser ut til å ha en dårlig holdning til å delta på sitt eget arrangement – og de er ikke i det minste morsomme.

Men å ha glede, sosial kontakt og sensorisk engasjement under en læringsprosess øker nevronale endringer. Det vil si at det stimulerer mange hjerneområder til å lagre et høyt informasjonsnivå gjennom en hendelse.

Hvorfor jobbe hardere?

Webinarer kan gi ytterligere fordeler. Iboende må webinar-presentatøren jobbe mye hardere enn i personlige læringsprogrammer, noe som krever spesiell vurdering i design og utførelse. De må jobbe hardere fordi disse foredragsholderne i utgangspunktet skal imøtekomme, til og med fremme, distraksjon. Men hvor mye ekstra tid og initiativ vil det ta for å gjøre det til en lykkelig distraksjon?

Når du er i et rom med andre mennesker, er multitasking mindre mulig. Dessuten er det et visst sosialt press for å hindre deg i å gjøre det. Multitasking ser ut til å være en god idé mens du sitter hjemme foran skjermen på den bærbare datamaskinen eller telefonen. Og vårt gjør-det-alt, travle samfunn gjør det svært vanskelig å motstå å distrahere oss selv.

«Et samfunn som verdsetter produktivitet antyder at voksne har mindre tid til å tulle rundt,” skriver Stuart Brown, en Stanford-konsulentprofessor i Johns Hopkins Magazine. “Det er et spørsmål om folkehelse. Selv om vi kanskje tror vi er ultraproduktive, kan bare 2 % av individene multitaske godt.”

Men – under et webinar – du føle som multitasking på alle mulige måter. “Hvor er spillene mine? Kan jeg se en hjul uten å bli sett? Og hellige cannoli – jeg orker ikke dette møtet ett minutt til.”

Så hvis du er skaperen av webinarer eller du lager og leverer webinarer – hva betyr all denne kunnskapen og nevrovitenskapen om læring data betyr for deg?

Pump opp GLEDEN

Hvis du ønsker å gi noe vellykket, må du åpenlyst pumpe opp gleden, menneskelig forbindelse og interaktivitet. Når du endelig bestemmer deg for å engasjere publikummet ditt, vil du skille deg fra kollegene dine. Du kan anspore teamet og ansatte til storhet – og sannsynligvis sette inn en stor sum penger på merkevarebankkontoen din når du tar deg tid til å pumpe opp gleden.

Slik gjør du webinarene dine unike og fengslende

Gjør tingene dine attraktive.

I stedet for ord, vurder bilder og video. Varier materialet ditt så mye som mulig ved å bruke statistikk, ideer, tanker, historier og andre elementer. For å engasjere begge hjernehalvdelene og få materialet ditt til å huske, fortell historier. Sørg for at 85 prosent av lysbildene dine ikke har mer enn 15 ord.

Bruk lysbildene dine som en teleprompter. For å holde det livlig, bruk animasjoner og overganger.

Øk humoren.

“Hvis du leter etter indikatorer på at du har det gøy, kan en av dem le,” sa Robert Provine, en nevrovitenskapsmann og psykologiprofessor ved University of Maryland. Når var siste gang du brøt ut i latter midt under et webinar? Folk vil bli henrykte og hekta på presentasjonen din hvis du bruker morsomme kortfilmer, Instagram-ruller, relevante vitser og spennende historier.

Skap en følelse av tilhørighet.

De fleste fagfolk ønsker ikke å skuffe sine medarbeidere. Det er mer sannsynlig at deltakerne kobler seg sammen, støtter hverandre og lærer og utvikler seg som et team når webinarlederen er visjonær. Lederen tillater utvikling av kohorter, grupper og partnere. Du lar også alle ha det bra.

Kast inn en breakout for å bidra til å fremme en sterkere samhørighet og engasjement med teamet ditt. Selv et en-times nettseminar kan inneholde en eller to underholdende breakout-økter.

Øk interaksjon og engasjement ved å øke antallet personer som samhandler med deg.

Når enkeltpersoner gjør noe i stedet for å se på noe, er det lettere å holde oppmerksomheten. Fyll nettseminaret med konkurranser, avstemninger, tavler, håndheving, spørsmål og svar og andre aktiviteter for å holde folk engasjert. Jo mer du endrer ting, jo mer interessert vil teamet ditt være. Hvis du gjør webinarer for kunder? Se kundebevaringsstatistikken for tjenestene dine og forutsi hva som vil skje videre.

Øk underholdningsverdien til presentasjonen din, og publikum vil bli hektet på skjermen din, uten å være klar over selv de mest presserende e-postpingene.

Utvalgt bildekreditt: Yan Krukov; Pexels; Takk skal du ha!

Posten Den viktigste ingrediensen i vellykkede webinarer dukket opp først Kalender.

Leave a Comment