Breaking News

SpaceX Test Causes a Dumpfire—Literally

Først de gode nyhetene: SpaceX vellykket antent alle seks motorene på sin Romskip S24 prototype under en statisk branntest.


Foto av CHANDAN KHANNA/AFP via Getty Images

Nå den dårlige. Testen førte til at en supervarm haglstorm av rusk spredte seg hundrevis av meter unna raketten, og forårsaket en børstebrann som «begynte å brenne uvanlig aggressivt, og raskt vokste inn i flammevegger som satte fart over terrenget», ifølge nettstedet Teslarati.

Brannen raste i alle retninger, og fant til slutt veien til, du gjettet riktig, en SpaceX søppelcontainer, som brant i timevis. Lokale brannmannskaper ble kalt til Starbase i Boca Chica, Texas, for å slukke brannen. En video av hendelsen finnes på YouTube.

SpaceX administrerende direktør Elon Musk har ikke kommentert uhellet offentlig. Men han har utpekt det gigantiske nye stjerneskipet som et kjøretøy som kan transportere mennesker til månen, Mars og videre. Det er “en generalisert transportmekanisme for det større solsystemet,” sa Musk.

Starship er drevet av Raptor-motorer, en enorm førstetrinns booster kalt Super Heavy, og et 165 fot høyt romfartøy på øvre trinn kalt Starship.

SpaceX gjør seg klar for et landemerke Starship-baneoppdrag senere i år.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock