Porsche Plans Giant IPO in the Coming Weeks

Til tross for inflasjon og et tumultartet aksjemarked, er én høyytelsesbilprodusent klar til å ta skrittet fullt ut med en børsnotering.


VCG / Bidragsyter | Getty bilder

Porscheet datterselskap av Volkswagen Group, planlegger å gå på børs i løpet av de kommende ukene, pr Reutersmed en estimert verdi på mellom 60 og 85 milliarder dollar.

I slekt: Ting du bør huske på før du leier en luksusbil

En børsnotering i den høye enden av det forventede området vil gjøre den til den største i tysk historie og den største i Europa siden 1999, ifølge Refinitiv-data. Den svimlende børsnoteringen ville komme midt i rekordstor inflasjon og et dødvann mellom Russland og Europa som har presset aksjekursene betydelig ned.

Likevel, en IPO er ikke sikker. “Det ville være det tekniske klarsignalet, ikke noe mer,” sa en kilde til Reuters. “Det baner vei, men dette vil ikke garantere at børsklokken vil ringe til slutt.”

En nylig lederskifte kunne også komplisere saker, pr CNN. Selskapet kunngjorde plutselig erstatningen av tidligere styreleder Herbert Diess i juli, og nektet å oppgi en grunn, og Oliver Blume gikk inn som administrerende direktør 1. september.

I slekt: Porsche gir sine forhandlere “Disneyland”-behandlingen

I tillegg, selv om Volkswagen har øynene på det elektriske markedet (dobler salget av batteridrevne elbiler i 2021 til 453 000 på verdensbasis), henger den fortsatt etter Toyotas salg av elbiler, CNN rapportert.

Volkswagen-konsernet er ned nesten 30 prosent fra år til år.

Leave a Comment