Breaking News

Investors: Wake Up and Smell the Pain

Hver artikkel jeg så i dag på Fed-leder Powells tale i Jackson Hole, fokuserte på ideen om at å heve renten vil forårsake “smerte” for økonomien. Dette utløste en ekkel -3,37 % skalpering av S&P 500 (SPY) og fikk investorer til å gruble på om vi er i ferd med å gjenoppta de laveste nivåene i juni. Den 40-årige investeringsveteranen Steve Reitmeister deler sine synspunkter i denne nye kommentaren nedenfor. Merk at Steve er bearish på dette tidspunktet.


shutterstock.com – StockNews

Noen overrasket over Fed-formann Powells tale i Jackson Hole bør få hodet undersøkt. Ingen vei om det fordi Fed tar sikte på konsistens i meldingene deres. Og de har KONSEKVENT sagt at inflasjonen er altfor høy, og de må være årvåkne når de kjemper den kampen.

Dette vil absolutt, positivt føre til “smerte” til økonomien. Spørsmålet er bare hvor mye skade det vil gjøre. Ja, en myk landing er mulig…men resesjon er mer sannsynlig.

Altså for aksjer å samle seg på torsdag til denne kunngjøringen var galskap. Som “ta på en straight jakke“type gal.

Salget på fredag ​​var en mye mer fornuftig og logisk reaksjon på fakta. Den endelige dommen om myk landing med tyremarked vs. resesjon med bjørnemarked er imidlertid ikke fullstendig løst. Så vi må bruke litt tid i dag på å gjennomgå de nye faktaene om dette emnet for å kartlegge vår investeringsvei fremover.

Markedskommentar

La oss starte denne ukens samtale med en rask gjennomgang av hovedpunktene fra min 8/19-kommentar:

“Foreløpig ser jeg en konsolideringsperiode med handelsområde som dannes. Høydene ble nettopp funnet ved 200 dagers glidende gjennomsnitt (nå på 4321). Og den lave siden er sannsynligvis innrammet av 100 dagers glidende gjennomsnitt (4096).

Alle bevegelser innenfor dette området er meningsløs støy. Det inkluderer fredagssalget. Investorer venter på klare og åpenbare indikatorer på om de virkelig er klare til å bryte ut i et nytt oksemarked. Eller om bjørnemarkedet fortsatt er ansvarlig med en sannsynlig retur til juni-laveste nivåer, om ikke lavere.

Min innsats er på det bearish argumentet for å gå seirende ut. Likevel forberedt på å objektivt gjennomgå informasjonen når den ruller inn og bli bullish om nødvendig.”

Siden forrige uke har de glidende gjennomsnittene endret plass. Nå er det høyeste representert av 200 dagers glidende gjennomsnitt for S&P 500 (SPION) står på 4.307. Og mye viktigere for øyeblikket er den lave siden av 100 dagers glidende gjennomsnitt på 4 074.

Ja, aksjer stengte faktisk litt under det 100-dagers området i de siste minuttene av den tøffe fredagsøkten. Imidlertid har slutten av uken ganske ofte utropstegnbevegelser som raskt reverseres neste uke etter hvert som klarere hoder råder.

For så fundamentalt bearish som jeg er på dette tidspunktet (sist skrevet ut i denne artikkelen: 5 grunner til å være bearish) Jeg kan ikke med riktig overbevisning si at resten av markedet virkelig har svingt bearish. Det er fordi investorer sannsynligvis trenger å se flere bevis på den nevnte smerten i de økonomiske dataene. Spesielt på områdene sysselsetting og bedriftsinntekter.

Akkurat nå er arbeidsledigheten på historisk lave nivåer og kommer etter en avlesning i juli med over 500 000 nye jobber. Vanskelig å bli pessimistisk før det grunnlaget begynner å sprekke litt mer. Derfor vil investorer følge nøye med på rapporten om regjeringens sysselsettingssituasjon neste fredag ​​morgen 2. september.

Ukentlige arbeidsløsekrav kan også ha noen ledetråder. Den rapporten har vært snikende høyere siden den satte laveste nivåer våren 2022. Men før det kommer over 300 000 i uken, er det vanskelig å forestille seg at arbeidsledigheten begynner å øke. For klarhetens skyld kom den siste rapporten bedre enn forventet med 243 000 nye krav.

La oss nå gå over til bedriftens inntjeningsbilde. Etter den siste inntjeningssesongen rullet vekstutsiktene for kommende kvartaler litt tilbake.

Å rulle tilbake til lavere vekst er imidlertid mye annerledes enn negativ vekst som taler til resesjon. Så investorer vil sannsynligvis trenge å se mye mer smerte i dette området før de trykker på salgsknappen nok til å virkelig bryte ut av denne rekkevidden, falle gjennom 4000 (punkt for psykologisk støtte) og være på vei tilbake til juni-lavene.

En siste idé å dele med deg i dag som kom fra en overskrift på CNBC forrige onsdag:

Boligprisene falt for første gang på tre år forrige måned, det største fallet siden 2011

Dette er en interessant trend å se utvikle seg fordi boligprisene har vært skyhøye helt siden Covid kom på banen. Interessant nok er det noen viktige lærdommer fra økonomi som alltid kom til å skje med bolig…det var bare et spørsmål om tid.

For det første gjør økende boliglånsrenter boliger dyrere … noe som har en tendens til å være deflasjonært for boligprisene over tid. Dermed bør oppgangen i boligprisene stoppe ettersom det blir dyrere å låne. Vi treffer kanskje den veggen nå.

For det andre har de fleste forbrukere mer penger bundet i hjemmet enn i andre investeringer. Så de bedømmer ofte nettoformuen og ønsket om å bruke basert på den økte verdien som er lagret i hjemmene deres.

Det har åpenbart vært positivt de siste par årene, noe som har ført til en sterk forbruker. Men nå med denne nye, negative boligtrenden, kombinert med lammende inflasjon i prisen på alt annet, burde det begynne å veie tyngre på forbrukerpsyken og dermed skade fremtidige utgifter som øker sjansene for resesjon.

La oss koke det ned…

Jeg er bearish.

Markedet er usikkert…men lener seg nok en gang mer bearish etter at Fed våkner på fredag ​​om at bekjempelse av inflasjon bør komme med mer økonomisk smerte. Men inntil det er flere bevis på at smerten dukker opp i sysselsetting og bedriftsinntekter, kan det være vanskelig for aksjer å gå lavere enn 4000.

Den kommende uken byr på flere ledetråder om helsen til økonomien. Ikke bare Statlig sysselsetting fredag ​​9/2, men også ISM Manufacturing torsdag 9/1 og deretter ISM Services tirsdag 9/6. Investorer vil følge disse nøye…og det bør du også.

Hvis du for øyeblikket er sterkt bullish i kontoene dine, bør du vurdere å bli mer defensiv på dette tidspunktet gitt den økende muligheten for nedside fremover.

Og hvis du er bearish lastet til tennene med korte posisjoner… så tenk på det å være mer forsiktig, for hvis disse kommende rapportene er positive, kan vi spurte høyere innenfor dette handelsområdet … som tilbake opp til 200 dagers bevegelse gjennomsnitt på 4.307.

Hva skal jeg gjøre videre?

Oppdag min sikrede portefølje med nøyaktig 10 posisjoner for å bidra til å generere gevinster når markedet faller tilbake til et bjørnemarkeds territorium.

Og ja, den havnet godt i plusskolonnen denne fredagen da S&P falt -3,37 %.

Dette er ikke første gang jeg bruker denne strategien. Faktisk gjorde jeg det samme ved begynnelsen av koronaviruset i mars 2020 for å generere +5,13 % avkastning samme uke som markedet falt nesten -15 %.

Hvis du er helt overbevist om at dette er et oksemarked … så vær så snill å ignorere.

Men hvis det bearish-argumentet som er delt ovenfor gjør deg nysgjerrig på hva som skjer videre… så vurder å få min “Bear Market Game Plan” som inkluderer detaljer om de 10 posisjonene i min sikrede portefølje.

Klikk her for å lære mer >

Jeg ønsker deg en verden av investeringssuksess!


Steve Reitmeister…men alle kaller meg Reity (uttales “Righty”)
CEO, Stock News Network og Redaktør, Reitmeister Total Return


SPY-aksjen falt 1,16 dollar (-0,29 %) i etterhandelen fredag. Hittil i år har SPY falt -14,03 %, mot en % oppgang i referanseindeksen S&P 500 i samme periode.


Om forfatteren: Steve Reitmeister

Steve er bedre kjent for StockNews-publikummet som “Reity”. Ikke bare er han administrerende direktør i firmaet, men han deler også sine 40 års investeringserfaring innen Reitmeister Total Return-portefølje. Lær mer om Reitys bakgrunn, sammen med lenker til hans siste artikler og aksjevalg.

Mer…

Posten Investorer: Wake Up and Smell the Pain dukket opp først StockNews.com

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock