Breaking News

How To Find the Right Time Management Method for You

Alle har en unik måte å håndtere ansvaret i livet på som er spesifikk og personlig. Noen mennesker kan bestemme seg for en oppgave og få den gjort gjennom selvdisiplin. Andre kan lett bli distrahert og kreve eksterne kilder til disiplin for å få jobben gjort. Uansett hvilke tendenser du har, vil du ha stor nytte av å finne de kortsiktige og langsiktige tidsstyringsmetodene som passer for deg.


Kalender – Kalender

Ikke bekymre deg hvis du ikke har funnet din tidsplanleggingsnisje – ta en av disse metodene og kom i gang; du kan bytte time management lineup senere.

Kortsiktige metoder for å finne den beste tidsstyringen for deg

Tidsblokkering

Travle perioder på jobben kan spre ulike oppgaver, møter og pauser utover dagen og spre seg du som et resultat. Det kan være utfordrende å håndtere alle disse ansvarsoppgavene hver for seg, spesielt i tankesettet ditt. Å hoppe fra en ting til en annen gjør det vanskeligere å dedikere riktig fokus til hver enkelt.

Tidssperring innebærer å planlegge dager i blokker med relatert arbeid, slik at du kan tilpasse dem til effektive tider etter hvert som ansvar oppstår. For eksempel, i stedet for at ulike møter skjærer inn i andre oppgaver i løpet av dagen, kan du opprette en fire-timers blokk kun for avtaler. Etterpå vil du ha en annen blokk for å lage en presentasjon, i løpet av denne tiden vil du ikke planlegge noe annet.

Pomodoro-metoden

Hvis du har problemer med å holde deg på oppgaven, kan en tidtakerbasert metode som Pomodoro-metoden være nyttig for deg. Still inn en tidtaker på 25 minutter og sett i gang til den går tom, og gi deg selv en fem-minutters pause. Gjør dette fire ganger, men når den fjerde iterasjonen er fullført, ta en lengre pause på 30-45 minutter.

Hensikten med denne metoden er å bruke fokus i serier – og ta hyppige pauser for å lade opp til neste fokussprint. Tjuefem minutter virker kort, men stabler – og 25 minutter med kvalitetsarbeid er bedre enn en time med alternativet. Det fungerer fordi timeren fungerer som en løs timeplan og oppmuntrer til fokus, vel vitende om at du snart får en pause.

Eisenhower-matrisen

Eisenhower-matrisen er nyttig for de som har problemer med å prioritere spesifikke oppgaver fremfor andre, noe som gjør at ingen blir gjort. Det er i hovedsak et diagram som hjelper deg å dele oppgaver i fire seksjoner basert på haster og viktighet. Disse delene er: haster og viktig, haster og ikke nødvendig, ikke haster og viktig, og ikke haster og ikke nødvendig.

Den første delen er den mest avgjørende og lagres til oppgaver med tette tidsfrister og konsekvenser for en mangelfull fullføring. Den andre er for de som har forfall snart, men ikke påkrevd, og den tredje er for langsiktige oppgaver som må gjøres. Til slutt, den fjerde er for unødvendige oppgaver som enten kan slettes eller lagres til alle andre er ferdige.

Langsiktige metoder for tidsstyring:

Online kalenderprogramvare

Online kalenderprogramvare gir et enestående grunnlag for tidsstyring når det gjelder ren bekvemmelighet. I motsetning til følgende alternativer, er den bygget og vedlikeholdt av eksterne fagfolk spesielt for dette formålet. Som et resultat er disse kalenderne ekspertteknologisk utformet og enkle å komme inn i. I tillegg kan de fleste programmer synkronisere mellom enheter, noe som betyr at du alltid har kalenderen din hvis du har en.

Mange kalenderplattformer har til og med noen av de nevnte kortsiktige metodene integrert å konsolidere alt. Dette betyr at du ikke trenger å sette deg ned og lage et system for deg selv, noe som kan være skremmende. Online programvare er ideell for de som jobber bedre under eksternt etablerte strukturer i stedet for selvpålagte.

Papirplanleggere kan hjelpe deg med tidsstyring

Til tross for allsidigheten til digital kalenderteknologi, er ikke nevnte teknologi alltid den beste for alle. Noen foretrekker mer aktive planleggingsteknikker, som papirplanleggere – den fysiske naturen minner deg om å holde deg til dem. Hvis online planlegging ikke er håndgripelig nok til å holde deg fokusert, kan en papirplanlegger plasseres foran deg.

Enten du lager dem selv eller skriver ut en mal på nettet, er papirplanleggere et eget objekt for enhetene dine. I stedet for å navigere på telefonen og potensielt komplisert planleggingsplattform, kan du holde papiret på deg. Å krysse av oppgaver med en blyant er også perfekt for å gi hjernen din en mer håndgripelig følelse av prestasjon.

Bullet Journals

Bullet journals tjener et lignende formål, men gir mer ekstern formatering og detaljer i hvordan de er utformet og arrangert. Papirplanleggere kan føle seg ustrukturerte, men nettkalendere kan være overveldende, så bullet journals er det ideelle mediet. Du kan få alle typer fra papirbutikker for å passe dine behov, men du kan også tilpasse dem til en viss grad.

En annen fordel med bullet journals er at de har en tendens til å være kompakte og enkle å ha med seg i din personlige bag. Noen er til og med laget små nok til å bære i lommen hvis du vil at de skal være lettere å nå. Uansett hvordan du kjøper en, vil du kunne finne en som fungerer best på noen av disse måtene.

Tavler hjelper mange mennesker med utskiftbar tidsstyring

Tavler er vanligvis ikke bærbare, men er flotte hvis du gjør mesteparten av arbeidet ditt på ett sted eller jobber eksternt. De kommer i alle former og størrelser og kan enkelt slettes – og kan derfor omstruktureres for å passe dagen din. Hvis du blir lei av de samme metodene etter en stund, kan du endre planleggingsstilen direkte.

Du kan for eksempel begynne å planlegge måneden og finne ut at det bare er for mye å skrive og organisere. Deretter må du slette den og kutte ned tidsperioden til en mer håndterlig uke. Planene dine kan flyttes rundt på en håndgripelig måte og opp på veggen foran deg.

Nettbrettplanleggere

Nettbrettplanleggere kombinerer disse alternativene; de er digitale, men enkle å tilpasse og transportere. Du kan for eksempel skrive timeplanen din i en app, som en papirplanlegger, eller bruke en til å etterligne en bullet journal. Du kan til og med bruke den som en større versjon av nettkalenderen din, og mobilgrensesnittet oppmuntrer til tilgjengelighet.

Det er noen ulemper med nettbrett: de er ikke så små som en telefon, er ofte dyre osv. Tenk på et nettbrett som i hovedsak en digital utklippstavle i måten de bæres og brukes på. Det kan være noe som appellerer sterkt til deg, spesielt hvis du kjøper en pekepenn også.

En kombinasjon av ressurser vil hjelpe deg med å organisere

Så, herfra, hvor skal du begynne? Hva om du begynner og finner ut at ingen av disse alternativene hjelper deg med å konsolidere timeplanen din eller administrere tiden din? Vel, sannheten er at du ikke trenger å bruke bare én tidsstyringsmetode over hele linja. Det kan være lettere å bruke forskjellige i ulike deler av livet ditt eller for andre oppgaver.

Du kan for eksempel bruke en tavle hjemme for personlige mål og gjøremål og en online kalender for jobben. Førstnevnte gir mer kreativ frihet til å organisere livet ditt, mens sistnevnte kan bidra til å holde ting profesjonelt. Alt handler om hva som fungerer for øyeblikket, selv om det betyr å prøve nye metoder i tillegg til dine andre.

Å finne den rette tidsstyringsmetode for deg – betyr å forsøke å organisere livet ditt for å gagne produktiviteten din. Det er ikke lett å begynne, spesielt hvis du har havnet i et produktivitetsspor – eller feil.

Men ikke gi opp! Når du har funnet en metode som fungerer for deg – og kommer i sporet – vil du bli overrasket over hvor mye du ender opp med å få gjort. Og du kan være trygg på fremgangen din fremover.

Utvalgt bildekreditt: Foto av Anete Lusina; Pexels; Takk skal du ha!

Posten Hvordan finne riktig tidsstyringsmetode for deg dukket opp først Kalender.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock