Breaking News

How This Family-Owned Jewelry Business Rebuilt After 9/11

Det var i 1976 da Milly og Carl Gandia åpnet Greenwich St. Jewelers i sentrum av New York City, en og en halv blokk sør for World Trade Center. I løpet av nesten tre tiår bygget de en base av lojale kunder som strømmet til butikken for reparasjoner og spesialtilpassede deler.


Med tillatelse fra Greenwich St. Jewellers

Men når tårnene falt på 9/11, rørte den usigelige ødeleggelsen også deres elskede butikk. De strukturelle skadene som ble påført tvang Gandias til å stenge i nesten et år, og da de endelig åpnet igjen bare to kvartaler fra sin opprinnelige plassering, fant de at området ble drastisk endret.

“Det var veldig vanskelig å ha en virksomhet i det nabolaget i området [first] noen år etter 9/11,” forteller Jennifer Gandia, nå medeier av Greenwich St. Jewellers sammen med søsteren Christina Gandia Gambale. Entreprenør. “Vi pleide å spøke om tumbleweeds som kom nedover gaten. Det var veldig stille.”

På den tiden jobbet Gandia i markedsføring hos et kosmetikkfirma, men hun forlot den stillingen i 2003, og tok i bruk ferdighetene sine i foreldrenes butikk. Gandia Gambale, som fortsatt gikk på college da, så “kameratskapet” ta form og ønsket å være med også. Så, etter å ha uteksaminert fra GIA med en gemologigrad og jobbet i et par forskjellige selskaper, var det akkurat det hun gjorde.

Underveis har begge søstrene lært mye om hva som skal til for å bygge tilbake og holde ut i møte med svimlende, men likevel forskjellige utfordringer som strekker seg over flere tiår.

I slekt: 7 utfordringer som vellykkede mennesker overvinner

“Det var alltid en ‘la oss prøve det, la oss se’-mentalitet. Og jeg tror det virkelig gjorde det mulig for oss å overleve i disse øyeblikkene.”

I den første perioden etter 9/11, sier Gandia at hvert år var kritisk. Mer enn noe annet handlet det om å «holde seg flytende», som inkluderte å bruke støttetjenestene som er tilgjengelige for virksomheter som er rammet av angrepene. Et av programmene ga en coach til å integrere flere inn i virksomheten, og til slutt inspirerer dem til å fornye deres prosess og etablere en nettside i 2006.

Gandias markedsføringsbakgrunn spilte også en betydelig rolle i virksomhetens oppbygging.

“Jeg var konsekvent på utkikk etter måter å fortelle folk at vi var åpne og hva vi gjør,” forklarer Gandia. “Vi er en servicebedrift – vi leverer til samfunnet med smykker reparasjon, klokkereparasjon. Folk hadde fortsatt bursdager; de holdt på å forlove seg. Og folk ønsket å støtte lokale bedrifter.”

Greenwich St. Jewellers ble med i City Search, en nå nedlagt anmeldelsesplattform som ligner på Yelpfor ytterligere eksponering, og kom inn på spillet, som var relativt billig på den tiden.

“Vi var tidlige brukere av det,” sier Gandia, “og det ga resultater.”

Greenwich St. Jewellers hadde en gang stolt på kunder i umiddelbar nærhet – men den nye markedsføringstiden snudde den standarden på hodet.

“Nå trakk vi folk inn fra hele byen,” sier Gandia, “noen ganger fra Brooklyn eller Connecticut. Så det var en av måtene vi begynte å vokse utenfor nabolaget vårt, noe vi måtte gjøre for å overleve.”

Å være i “overlevelsesmodus” betydde å prøve det som kunne fungere, inkludert å åpne butikken i helgene – noe Gandias aldri hadde gjort før.

“Det er et vitnesbyrd for oss alle, og spesielt foreldrene våre – når skift måtte skje, eller vi trengte å svinge, hadde alle veldig mye et åpent sinn og var villig til å prøve,” sier Gandia Gambale. “Det var alltid en ‘la oss prøve det, la oss se’-mentalitet. Og jeg tror det virkelig gjorde det mulig for oss å overleve i disse øyeblikkene.”

I slekt: Tillit er viljen til å prøve

Bildekreditt: Med tillatelse fra Greenwich St. Jewellers

“For gründere og folk som går gjennom denne skumle tiden, se i virksomheten din etter de tingene som er slags resesjonssikre, hvis det er mulig.”

Den viljen til dreie hvor det var mulig var nødvendig bare noen år senere da lavkonjunkturen i 2008 rammet.

Nok en gang trakk Gandia på kosmetikkbakgrunnen sin for å navigere i kaoset. Kjent med “leppestifteffekten” – Fenomenet med at folk fortsetter å øse med små luksusvarer, som leppestift, i tider med økonomisk krise – Gandia ønsket å bruke den logikken på familiebedriften. Hva vil folk som er vant til å komme inn kjøpe uten å tenke for mye på det? Svaret krevde en viss fleksibilitet.

“I en periode tok vi inn produktlinjer som ikke var det vi vanligvis solgte,” sier Gandia. “Så vi tok med det som kalles bridge eller moteprodukt, så det ble fortsatt laget med edelstener, men kanskje det var gullvermeil eller sterling sølv.”

Greenwich St. Jewellers bygget også ut sine brudetilbud fordi, akkurat som tilfellet var i usikkerheten etter 9/11, noen ting, som mennesker bli gifter konstante uansett omstendigheter.

Selvfølgelig er det faktum fortsatt like relevant i dag, som inflasjon og frykt for lavkonjunktur lar mange bedriftseiere lure på hva deres neste trekk skal være.

“For grunnleggere og folk som går gjennom denne skumle tiden, se i virksomheten din etter de tingene som er slags resesjonssikre, hvis det er mulig,” råder Gandia. “Selv om det ikke er noe som kommer til å vokse deg mye, men som bare vil hjelpe deg å overleve magre tider, og fokusere oppmerksomheten og tiden din på det.”

I tillegg anbefaler Gandia å beholde kommunikasjonslinjer mellom din bedrift og dens partnere åpne og produktive. “Ta deg tid til å få kontakt med [your partners] og se om du kan forutse problemer du kan ha,” sier hun. “Snakk om hvordan du kan komme gjennom denne tingen sammen hvis det er problemer – hvis det er et kontantstrømproblem, hvis det er et lagerproblem. Hva kan vi gjøre for å jobbe sammen for å holde begge virksomhetene våre i gang?”

I slekt: Hvorfor samarbeid er avgjørende for entreprenørskap

Bildekreditt: Med tillatelse fra Greenwich St. Jewellers

“Vi har vært her før, og vi kan gjøre dette igjen, så la oss sette hodet sammen og se hva som må skje.”

I 2020, Covid-19 pandemi stilte Greenwich St. Jewellers for utfordringer både gamle og nye.

Gandia Gambale husker at panikken startet: Ikke bare var virksomhetens umiddelbare utsikter usikre, men helsekrisens natur kom med flere hindringer.

“Jeg tror det som hjalp oss umiddelbart i tankeprosessen vår var som “Ok, vi har vært her før, og vi kan gjøre dette igjen,” sier Gandia Gambale. “Så la oss sette hodene sammen og se hva som må skje.”

Til tross for å ha et nettsted, foregikk hoveddelen av Greenwich St. Jewellers virksomhet i butikken, så en rask dreie fjerntransaksjoner var avgjørende.

“Vi begynte å gjøre virtuelle avtaler veldig raskt,” sier Gandia Gambale. “Vi var tilfeldigvis forberedt på å lansere et nytt nettsted rundt samme tid. Så vi presset det fremover for å sikre at nettstedet var oppe og går innen en måned etter at det ble stengt.”

“Jeg husker at en av de første samtalene var som “Ok, vi må lære alle opp på en god måte,” legger Gandia til. “Vi sendte våre ansatte iPads og sørget for at de hadde det de trengte hjemme. Vi måtte permittere og permittere noen.”

Gandia og Gandia Gambale måtte oversette butikkopplevelsen som ga dem strålende anmeldelser til en like imponerende virtuell en, og heldigvis godt øvd på å ta seg opp til den uventede anledningen, var de i stand til å gjøre nettopp det.

Søstrene og medeierne i Greenwich St. Jewellers har sett mye i løpet av tiårene, og som alle gründere og bedriftsledere vet de at de må være forberedt på det som kommer i veien videre. Men ta det fra dem – med litt av smidighet og nøye planleggingselv de største forretningsutfordringene kan overvinnes.

“Et stort råd jeg kan gi til andre gründere er å kjenne virksomheten din fra den økonomiske siden,” sier Gandia Gambale. “Forstå hvor utgiftene dine er, hva som er fast, hva som er variabelt, og planlegg for tre scenarier: Det ene hvor du vokser, det der du holder deg konsistent og det der du er under.”

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock