Can Electronic Arts Buck the Downturn in Videogaming?

Videospillutgiver Electronics Arts (NYSE: EA) aksjer har klart seg stormen fra etterspørselssjokket i videospillindustrien. Videospill er et skjønnsmessig element og økende inflasjon får forbrukerne til å trekke seg tilbake på sine skjønnsmessige utgifter. Ledetråder til svakheten ble indikert av veiledningsadvarselen fra den beste grafikkbrikkeprodusenten NVIDIA (NASDAQ: NVDA). Videospilling er svært interaktiv og gir god underholdningsverdi for pengene. Selskapet tror mørkningen makroøkonomisk og geopolitisk motvind driver flere til flukt med videospill, noe som fremgår av veksten på 20 % i bestillinger av livetjenester, som representerer 70 % av totale bestillinger. Det er sportsvideogaming-franchiser som gir konsekvente gevinster når de slipper nye versjoner hvert år. Det er EA-spillernettverket har samlet nesten 600 millioner medlemmer til dags dato mens det bygger sitt eget kundens økosystem å befeste vollgraven. Er det nok for selskapet å takle nedgangen i videospill?


MarketBeat.com – MarketBeat

Revolt of the Gamers

Spillere vil hevde at industrien har satt seg opp for et opprør ettersom utgivere nikkel og krone-kunder med mikrotransaksjoner, slipper ufullstendige spill som krever flere betalinger for oppgraderinger, og generelt plukker lommekunder. I gamle dager kunne en spiller kjøpe et komplett videospill med ett enkelt kjøp. I disse dager er kjøp av spillet bare det første trinnet i reisen gjennom endeløse mikrotransaksjoner, loot-bokser og betaling for å øke funksjonene for å få den fulle opplevelsen. Dette slår mange spillere av. Mens online flerspilleraspektet har forbedret engasjementet, koster det spillere mer penger. Det er utbredte klager på at utgivere er late og selvtilfredse med sine franchiser som bokstavelig talt gir ut det samme spillet år etter år under antatte oppdateringsforbedringer. Denne kritikken har blitt fremført på tvers av alle de store utgiverne, inkludert EA med sine sportsfranchiser, Take-Two Interactive (NASDAQ: TTWO) med sin tiår gamle Grand Theft Auto-franchise, og Activision (NASDAQ: MSFT) med sin Call of Duty-franchise. Neste generasjons konsollspill for PlayStation 5 (NYSE: SNE), Nintendo (OTCMKTS: NTDOY) Bytt og Xbox Series X (NASDAQ: MSFT) priser også høyere nær $70 prispunktet med spesielle variantutgaver som selges for nord for $100 som inkluderer ekstra tegn og innhold. Mangelen på innovasjon med titler som bare blir utgitt på nytt året etter med svært få spillforbedringer, slår av spillere ettersom de føler seg fratatt verdi for pengene de bruker.

Kan Electronic Arts unngå nedturen i videospill?

Her er hva diagrammene sier

Ved hjelp av riflekartene på de ukentlige og daglige tidsrammene, kan vi tolke prishandlingen på EA-aksjen. Det ukentlige riflediagrammet spratt etter en lav sving på $109,30 Fibonacci (fib) nivå. Sprattet nådde en topp på $142,79 før den solgte ned igjen. Det ukentlige diagrammet ser ikke ut til å følge med på en trend. Det ukentlige riflediagrammet 5-perioders glidende gjennomsnitt (MA) forsøker en sammenbrudd på $129,69 gjennom 15-perioden MA på $129,81 med en 50-perioders MA på $130,51. Den ukentlige 200-perioders MA til $119,58. De ukentlige Bollinger Bands (BBs) ligger på $113,06 nedre konvolutt og $144,41 øvre konvolutt. Den ukentlige markedsstruktur lav (MSL) utløsere over $133,14. Den daglige riflen er en klynge med 5-perioders MA som forsøker å skråne opp til $126,37 sammen med 15-perioders MA til $127,55. Den daglige 50-perioders MA-leiligheten er flat på $128,61 og 200-periods MA-flat på $128,61. De daglige øvre BB-ene ligger på $136,49 og nedre BB-er på $121,21. Den daglige stokastikken spretter gjennom 20-båndet. Attraktive tilbaketrekkingsnivåer ligger på $125,87 fib, $122,54, $119,23 fib, $116,65 fib, $113,32 fib og $110,53 fib-nivå.

FIFA ute

Electronic Arts kunngjorde i mai at det går ut av FIFA-lisensen etter at FIFA 23 er utgitt 30. september 2022. Lisensen har vært gjeldende i 30 år, men nærmer seg slutten da selskapet ikke klarte å forhandle frem en ny lisensavtale med FIFA. EA Sports FIFA-serien er den bestselgende sportsvideospillserien med over 325 millioner solgte eksemplarer de siste 29 årene. I stedet vil de erstatte det med det nye EA SPORTS FC-merket som ønsker å samarbeide med ligaer som LaLiga og fornyede lisenser med Major League Soccer, Saudi Pro League og Liga Professional de Futbol de Argentina. Det er verdt å merke seg at dette vil resultere i å miste rettighetene til FIFA og verdensmesterskapet, men selskapet beholder fortsatt lisensavtaler med ligaer, individuelle fotballag og spillere, bare ikke under FIFA- eller verdensmesterskapet. Ryktene sier at dette sparer Electronic Arts nord for 150 millioner dollar årlig.

Skyting på alle sylindre

2. august 2022 offentliggjorde Electronic Arts sine regnskapsresultater for første kvartal 2023 for kvartalet som avsluttes juni 2022. Selskapet rapporterte en fortjeneste per aksje (EPS) på 1,11 dollar, som slo analytikerestimater på 0,95 dollar, med 0,16 dollar. Inntektene falt (-2,8 %) år-over-år (YoY) til 1,3 milliarder dollar, over 1,26 milliarder dollar konsensusanalytikeres estimater. Netto bestillinger for de siste 12 månedene økte med 22 % til 7,48 milliarder dollar. Live-tjenester og andre nettobestillinger økte med 20 % fra år til år, og representerer 73 % av totale nettobestillinger. EA-spillernettverket vokste til nesten 600 millioner aktive kontoer. FIFA Ultimate Team-engasjementet økte med 40 % fra år til år blant ukentlig og daglig gjennomsnittlig spillere. FIFA Mobile-spillappen leverte det høyeste nettobestillingskvartalet i historien med rekordhøye DAU-er som vokste med 10 % på årsbasis. FIFA og lanseringen av F1 førte til bedre resultater for nettobestillinger.

Det er definitivt i spillet

Electronic Arts administrerende direktør Andrew Wilson kommenterte: “EA leverte sterke resultater i Q1 med vårt voksende spillernettverk som er dypt engasjert i nye spill og live-tjenester. Vår ekspanderende EA SPORTS-portefølje og eide IP-franchiser fortsetter å styrke robusthet og lang levetid i virksomheten vår. Lagene våre forblir fokusert på det de kan best – å lage fantastiske opplevelser som inspirerer nye generasjoner til å spille, se, skape, konkurrere og koble sammen.» Administrerende direktør Wilson har uttalt at sport er den eviggrønne formen for engasjement, og La Liga-samarbeidet på tvers av media viser dette. FIFA 22 hadde de største nettobestillingene noensinne som driver for pålitelig vekst i årevis.

Hevet fremover veiledning

Electronic Arts økte inntektsveiledningen for 2022 for 2. kvartal med GAAP EPS til $1,54, opp fra $1,34, men viker for $2,64 konsensusanalytikerestimater. Selskapet ser netto bestillingsinntekter for regnskapsåret 2022 på 7,4 milliarder dollar, opp fra 7,3 milliarder dollar, men viker for 7,44 milliarder dollar i konsensusanalytikeres anslag.

EA SPORTS FC og LaLiga In

Under inntjeningskonferansen vil selskapet lansere sin dyreste FIFA noensinne i år ettersom etterspørselen er ekstraordinær drevet av verdensmesterskapet. Etterpå vil de presse merkevaren EA SPORT FC med 300 partnere til fellesskapet på hundrevis av millioner av spillere. Administrerende direktør Andrew konkluderte, “Og så, mens navnet på spillet vil endre naturen til opplevelsen og forbindelsen som spillerne har til spillet, til ligaene og lagene de elsker og til spillerne de spiller med og spiller mot i samfunnet, det er mange hundre menn sterke. Ingenting av det endrer seg. Vi vil investere sterkt i det, og vi er veldig spente på hva fremtiden vil bringe. Og igjen kunngjorde vi vårt nye LaLiga-partnerskap som kommer til å utvide innholdet av ting vi kan gjøre.” EA inngikk en ny femårsavtale som gjør EA til den offisielle sponsoren av LaLiga.

Leave a Comment