Breaking News

Bill Gates Adding to Ecolab Position, but 3 of His Holdings Are Better Buys

Microsofts medgründer og filantrop Bill Gates’ Bill & Melinda Gates Foundation har en betydelig portefølje av investeringer, som flere investorer følger nøye med. Bill Gates har nylig kjøpt aksjer i Ecolab (ECL). Gitt ECLs skuffende økonomi og dystre vekstutsikter, tror vi det kan være lurt å vente på et bedre inngangspunkt i aksjen. Omvendt kan fundamentalt solide Bill Gates-beholdninger Walmart (WMT), Waste Management (WM) og Coca-Cola FEMSA være ideelle valg for å sikre solid avkastning. Fortsett å lese….


shutterstock.com – StockNews

William Henry Gates III, viden kjent som Bill Gates, er en av verdens mest innflytelsesrike og rikeste mennesker, med en estimert nettoverdi på 129 milliarder dollar fra juni 2022. Han er medgründer og tidligere administrerende direktør i programvaregiganten Microsoft Corporation (MSFT). Han fokuserer hovedsakelig på filantropi gjennom sin private veldedige stiftelse, Bill & Melinda Gates Foundation.

Bill Gates’ investeringssjef, Michael Larson, oversjøisk familiekontor Cascade Investment Group. Og dette kapitalforvaltningsfirmaet forvalter Gates’ Foundation og formue. Basert på den nylige 13F-innleveringen har Bill & Melinda en enorm investeringsportefølje på mer enn 19 milliarder dollar. Gates Foundation eier flere svært lønnsomme selskaper med bærekraftige konkurransefortrinn.

Bill Gates kjøpte nylig 32 millioner dollar mer av aksjer i Ecolab Inc. (ECL), den ledende leverandøren av vannbehandling, hygiene og infeksjonsforebyggende varer og tjenester. Bill Gates er ECLs største individuelle aksjonær, eier 62 millioner aksjer og representerer 21,8 % av selskapet. Dessuten representerer ECL for tiden nesten 3,9 % av Bill Gates’ portefølje.

ECL rapporterte en forbedring på 13 % i nettoomsetningen i andre kvartal 2022, og slo Wall Street-estimatene. Dens topplinjevekst ble imidlertid ikke oversatt til forbedring på bunnlinjen. I tillegg ble kvartalets salgsvekst betydelig oppveid av produktkostnadsvekst og ugunstig valutaomregning i et raskt skiftende driftsmiljø. Aksjen har falt 26,5 prosent hittil i år.

Derfor tror vi grunnleggende solide Bill Gates eierandeler Walmart Inc. (WMT), Waste Management, Inc. (WM), og Coca-Cola FEMSA, SAB de CV (KOF) kan være bedre investeringer i stedet. Aksjene er vurdert til Sterkt kjøp i vårt proprietære ratingsystem.

Walmart Inc. (WMT)

WMT er en detaljhandelsgigant som driver supersentre, supermarkeder, lagerklubber, hypermarkeder, lavprisbutikker og e-handelsnettsteder, inkludert walmart.com, walmart.com.mx, walmart.ca og samclub.com. Selskapet opererer gjennom tre segmenter: Walmart US; Walmart International; og Sam’s Club.

WMT driver nesten 10 500 butikker og ulike e-handelsnettsteder under 46 bannere i 24 land. Selskapet representerer ca 2,28 % av Bill Gates’ investeringsportefølje.

28. juli kunngjorde WMT og Getaway, et helse- og velværeselskap, et nytt detaljhandelspartnerskap for å gjøre enkle rømninger til naturen mer uanstrengt og tilgjengelig for gjestene. Den nye alliansen vil introdusere innovative tilbud fra og med denne høsten, inkludert The General Store av Walmart, som åpner på utvalgte Getaway Outposts.

Partnerskapet forventes å fremme selskapets oppdrag om å hjelpe folk til å leve bedre og øke inntektsstrømmene.

I juni inngikk WMT og Memomi, et augmented reality (AR) optisk teknologiselskap, en avtale om at Walmart skal kjøpe Memomi. Oppkjøpet vil forsterke WMTs forpliktelse til friksjonsfri og omnikanal optisk pleie.

“Vi er glade for å ønske Memomi-teamet velkommen til Walmart og legge til deres evner til vår ledende virtual reality-teknologi som forvandler detaljhandelsopplevelsen for våre kunder og medlemmer,” sa Cheryl Ainoa, Senior Vice President, New Businesses & Emerging Tech, Walmart Global Tech.

I andre kvartal for regnskapsåret 2023 som ble avsluttet 31. juli 2022, økte WMTs inntekter med 8,4 % fra år til år til 152,86 milliarder dollar. Inntekten før inntektsskatt utgjorde 6,64 milliarder dollar, en økning på 12,2 % fra samme verdi i fjor. Selskapets konsoliderte nettoinntekt og nettoinntekt per ordinær aksje som kan tilskrives WMT kom på 5,15 milliarder dollar og 1,88 dollar, og registrerte økninger på henholdsvis 17,9 % og 23,7 % fra år til år.

Konsensusinntektsestimatet på 144,07 milliarder dollar for regnskapsåret 2024 første kvartal (som slutter i april 2023) representerer en vekst på 2,7 % fra samme periode i 2021. Konsensus-estimatet for EPS på 1,48 dollar for samme kvartal representerer en økning på 14 % fra år til år. Selskapet har overgått konsensusinntektsestimatene i hvert av de fire siste kvartalene.

Aksjen har steget 2,2 % den siste måneden for å avslutte den siste handelen på $134,97.

WMT-er POWR-vurderinger reflektere et sterkt syn. Aksjen har en totalvurdering på A, som betyr et sterkt kjøp i vårt ratingsystem. POWR Ratings vurderer aksjer ut fra 118 forskjellige faktorer, hver med sin egen vekting.

WMT har en B-karakter for kvalitet, vekst, stabilitet og sentiment. Innenfor A-rated Dagligvare-/Big Box-forhandlere industrien er den rangert som nummer 7 av 38 aksjer. For å se ytterligere POWR-vurderinger (momentum og verdi) for WMT, Klikk her.

Waste Management, Inc. (WM)

WM leverer miljøtjenester for avfallshåndtering til Nord-Amerikas bolig-, kommersielle, kommunale og industrielle kunder. Selskapet tilbyr innsamling, resirkulering, byggesanering og spesialiserte deponeringstjenester for olje- og gassleting og produksjonsoperasjoner.

WM eier og driver mer enn 255 deponier for fast avfall, fem sikre deponier for farlig avfall, 96 MRF-er og 340 overføringsstasjoner. Selskapet for tiden utgjør nesten 14,94 % av Gates’ investeringsportefølje.

WM oppnådde to milepæler i løpet av andre kvartal som kan øke selskapets bærekraftige vekst og lønnsomhet.

Jim Fish, WMs president og administrerende direktør, sa: “Vi tok vårt femte WM-eide og drevne fornybare naturgassanlegg i drift i Oklahoma, som forventes å generere rundt 570 000 MMBtu RNG og fremmer oss mot den planlagte økningen på 21 millioner MMBtu i RNG-generering innen 2026. Vi fullførte også teknologi- og automasjonsoppgraderinger ved materialgjenvinningsanlegget vårt i Houston.”

WMs inntekter økte med 12,3 % fra år til år til 5,03 milliarder dollar i andre kvartal for regnskapsåret 2022 som ble avsluttet 30. juni 2022. Selskapets justerte driftsinntekter vokste med 11,1 % år-over-år til 907 millioner dollar. Det er justert EBITDA var 1,42 milliarder dollar, opp 7,8 prosent fra året før.

Videre økte selskapets justerte nettoinntekt med 11,3 % fra verdien for året før til 599 millioner dollar, mens den justerte EPS kom inn på 1,44 dollar, noe som registrerer en økning på 13,4 % fra år til år.

Konsensusinntektsestimatet på 19,77 milliarder dollar for regnskapsåret 2022, som avsluttes desember 2022, representerer en forbedring på 10,3 % fra i fjor. Analytikere forventer at WMs EPS for inneværende år vil øke med 18,2% år-over-år til $5,72. Selskapet har toppet konsensusinntektsestimatene i hvert av de fire siste kvartalene.

Aksjen har steget 11,5 % den siste måneden og 22,3 % i løpet av de siste seks månedene for å stenge den siste handelen på 173,48 dollar.

WMs POWR-rating reflekterer lovende utsikter. Aksjen har en samlet karakter på A, som tilsvarer et sterkt kjøp i vårt proprietære ratingsystem.

WM har karakteren A for kvalitet. Den har en B-karakter for Stabilitet og Sentiment. Innenfor B-rated Avfallshåndtering industrien er den rangert som nummer 2 av 16 aksjer. Klikk her for å få tilgang til WMs ekstra POWR-vurderinger (momentum, vekst og verdi).

Coca-Cola FEMSA, SAB de CV (KOF)

KOF har hovedkontor i Mexico City, Mexico, og er en franchisetapper som produserer, markedsfører og selger Coca-Cola varemerkede drikker. Selskapet tilbyr en portefølje av produkter gjennom utsalgssteder, for eksempel engros supermarkeder, nærbutikker, forhandlere, restauranter og barer og hjemlevering. I tillegg distribuerer og selger det Heineken-ølprodukter i sine brasilianske territorier.

Selskapet representerer ca 1,73 % av Bill Gates’ portefølje.

14. juli kunngjorde KOF at datterselskapet Spal Indústria Brasileira de Bebidas, SA, signerte en ikke-eksklusiv avtale om å distribuere produkter fra Grupo Perfetti Van Melle, en av verdens største produsenter av godteri og tyggegummi, med globale merker som Mentos og Fruit-tella i sine brasilianske territorier. Denne avtalen kan øke selskapets inntekter.

I regnskapsårets andre kvartal 2022 økte KOFs totale inntekter 20,1 % fra år til år til ₱57,31 milliarder ($2,87 milliarder), mens bruttofortjenesten vokste 12 % fra samme verdi til ₱25,27 milliarder ($1,27 milliarder). Driftsinntektene økte med 5,6 % fra år til år til 7,65 milliarder pund (383,43 millioner dollar). I tillegg utgjorde nettoinntekten tilskrivet aksjeeiere i selskapet ₱4,63 milliarder ($232,06 millioner), opp 39,5% fra år til år.

Analytikere forventer at KOFs inntekter for tredje kvartal (slutter september 2022) vil komme inn på 2,61 milliarder dollar, noe som representerer en økning på 9,1 % fra året før. Street forventer også at selskapets EPS for det pågående året vil komme inn på $0,89, noe som representerer en vekst på 9,8% fra år til år.

Videre har selskapet overgått konsensusinntektene og EPS-estimatene i tre av de fire siste kvartalene.

KOFs aksjer har steget 19,3 % i løpet av de siste seks månedene og 15 % hittil i år for å avslutte den siste handelen på $62,72.

KOFs sterke grunnprinsipper gjenspeiles i POWR-ratingene. Aksjen har en samlet karakter på A, som tilsvarer et sterkt kjøp i vårt proprietære ratingsystem.

KOF har karakteren A for stabilitet. Aksjen har en B-karakter for sentiment, verdi og kvalitet. Innenfor A-rated Drikkevarer industrien, er den rangert som nummer 1 av 35 aksjer. For å se ytterligere POWR-vurderinger (momentum og vekst) for KOF, Klikk her.


WMT-aksjer ble handlet til $135,78 per aksje torsdag ettermiddag, opp $0,81 (+0,60%). Hittil i år har WMT falt -5,04 %, mot en økning på -11,31 % i referanseindeksen S&P 500 i samme periode.


Om forfatteren: Mangeet Kaur Bouns

Mangeets store interesse for aksjemarkedet førte til at hun ble investeringsforsker og finansjournalist. Ved å bruke sin grunnleggende tilnærming til å analysere aksjer, prøver Mangeet å hjelpe detaljinvestorer med å forstå de underliggende faktorene før de tar investeringsbeslutninger.

Mer…

Posten Bill Gates legger til Ecolab-posisjon, men 3 av hans eierandeler er bedre kjøp dukket opp først StockNews.com

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock