Breaking News

Are Bears Ready to Push Stocks Back to June Lows?

Den nylige 18%-rallyet for S&P 500 (SPY) var en fantasi. Fed-formann Powell sørget for at meldingen ble hørt høyt og tydelig fra fjelltoppene i Jackson Hole. Dette legger til rette for en interessant veiskille hvor det er et meget mulig utfall å slippe ned de laveste juni månedene. Hvorfor det? Og hvordan posisjonerer du porteføljen din best? Investeringsekspert Steve Reitmeister deler tankene sine i den ferske kommentaren nedenfor.


shutterstock.com – StockNews

(Vennligst nyt denne oppdaterte versjonen av min ukentlige kommentar fra Reitmeister Total Return nyhetsbrev).

Faktaerklæring: Jeg er bearish.

Meningserklæring: Jeg ser en 50% sjanse for det aksjer vil fortsette å bryte bearish under 4.000 for å teste juni-lavnivåene i ukene som kommer.

Og den andre sjansen på 50 % er at denne to ukers nedgangen for aksjer slutter her, og vi fortsetter å henge med i et handelsområde for den nærmeste tiden.

Hvorfor er dette tilfellet? Og hva er den beste handelsplanen?

Det vil være fokus for denne ukens Reitmeister Total Return-kommentar…

Markedskommentar

For to uker siden, da aksjer angrep det 200-dagers glidende gjennomsnittet på 4328, proklamerte jeg at dette var slutten på okseløpet. Det mer sannsynlige scenariet ville være at markedet konsoliderer seg under det punktet og sannsynligvis snurrer rundt i et handelsområde inntil investorene var sikre på veien videre (bullish eller bearish).

Dette har vist seg å være ganske nøyaktig. Det er fordi aksjer faktisk treffer veggen på dette store motstandsnivået (200 dagers glidende gjennomsnitt).

Først virket det som en beskjeden runde med fortjeneste. Men så da Fed-formann Powell gikk opp til mikrofonen i Jackson Hole, ble det stygt i en fart.

Her var mine tanker om dette viktige emnet fra fredagskommentaren min da aksjene falt -3,4 % på økten:

«Alle overrasket over Fed-formann Powells tale i Jackson Hole bør få hodet undersøkt. Ingen vei om det fordi Fed tar sikte på konsistens i meldingene deres. Og de har KONSEKVENT sagt at inflasjonen er altfor høy, og de må være årvåkne når de kjemper den kampen.

Dette vil absolutt, positivt forårsake “smerte” for økonomien. Spørsmålet er bare hvor mye skade det vil gjøre. Ja, en myk landing er mulig…men resesjon er mer sannsynlig.

Derfor var det galskap for aksjer å rally på torsdag inn i denne kunngjøringen. Som “ta på deg en straight jakke” litt gal.

Salget på fredag ​​var en mye mer fornuftig og logisk reaksjon på fakta. Den endelige dommen om myk landing med tyremarked vs. resesjon med bjørnemarked har imidlertid ikke blitt fullstendig løst.”

Jeg er ikke den eneste som understreker disse ideene. Her er hva John Mauldin måtte si om emnet på hans tidsriktige innlegg fra helgen:

«…Jeg så nettopp Jerome Powells veldig haukeaktige Jackson Hole-kommentarer. Jeg skal rett og slett sitere noen utdrag, samtidig som jeg bemerker at han ser ut til å ønske å ta på seg sin indre Volcker (uthever min, sitater via Peter Boockvar og Axios ).

“‘FOMCs overordnede fokus akkurat nå er å bringe inflasjonen tilbake til vårt 2%-mål.’

“Vårt ansvar for å levere prisstabilitet er ubetinget… Det er helt klart en jobb å gjøre med å moderere etterspørselen for å bedre tilpasse oss tilbudet. Vi er forpliktet til å gjøre den jobben.”

“Å gjenopprette prisstabilitet vil sannsynligvis kreve å opprettholde en restriktiv politikk i noen tid. Den historiske oversikten advarer sterkt mot å løsne politikken for tidlig.

“…vi må holde på til jobben er gjort. Historien viser at ansettelseskostnadene ved å få ned inflasjonen sannsynligvis vil øke med forsinkelse, ettersom høy inflasjon blir mer forankret i lønns- og prissettingen.”

Å redusere inflasjonen vil sannsynligvis kreve en vedvarende periode med vekst under trenden,” sa Powell, ifølge en utarbeidet tekst. “Dessuten vil det høyst sannsynlig være en viss oppmykning av arbeidsmarkedsforholdene.”

«Mens høyere renter, lavere vekst og mykere arbeidsmarkedsforhold vil få ned inflasjonen, de vil også bringe noe smerte til husholdninger og bedrifter. Dette er de uheldige kostnadene ved å redusere inflasjonen. Men en unnlatelse av å gjenopprette prisstabilitet vil bety langt større smerte.

«Vi tar kraftige og raske skritt for å moderere etterspørselen slik at den kommer i bedre overensstemmelse med tilbudet, og for å holde inflasjonsforventningene forankret. Vi holder på til vi er sikre på at jobben er gjort.

John her igjen. Det er planen. Powell siterte sin helt Paul Volcker som sa i 1979: “Inflasjonen lever delvis av seg selv, så en del av jobben med å gå tilbake til en mer stabil og mer produktiv økonomi må være å bryte grepet om inflasjonsforventningene.”

Han snakker en god Volcker, men kan han holde seg til det? Hvis han gjør det, kyss et myklandingsscenario farvel. Fed vil heve renten til de bryter noe.»

(Slutten på John Mauldin-kommentarer…tilbake til Reity)

Siden Powells tale har ting bare blitt verre for aksjer, inkludert tre strake stenger under 100 dagers glidende gjennomsnitt (4.063). Og nå i dag stengte vi under det psykologisk viktige motstandsnivået på 4000.

Dette setter opp for en gaffel i veien, og det er grunnen til at jeg sa i introen at det er 50 % sjanser for å gå lavere inn i bjørnemarkedets territorium på dette tidspunktet. Eller 50 % sjanse for at aksjer spretter i dagene fremover for å holde seg i et handelsområde til mer overbevisende bevis dukker opp for å få dem til å føle seg komfortable i en langsiktig bullish eller bearish holdning.

La meg igjen presisere at jeg er bearish. Som i direkte bearish fordi høy inflasjon og haukeaktig Fed tilsvarer resesjon og bjørnemarkeder på samme måte som natt følger dag.

Den tanken fikk meg til å se ut som en Honor Roll-student i mai og juni da aksjene brøt bearish til nye laveste nivåer på 3636. Men dessverre for de neste 2 månedene samlet markedet seg uforminsket og fikk meg til å ta på meg Dunce Cap i hjørnet av rommet 😉

Det var da. Dette er nå.

Går tilbake til 50% sjanse for bare å bryte bearish her og nå … uttalelsene fra Fed-formann Powell var veldig klare.

Forvent en langsiktig kamp for å bekjempe inflasjonen.

Forvent at økonomien vil bremse opp.

Forvent SMERTE … som tap av jobb og andre økonomiske vanskeligheter.

Noen investorer vil kanskje ikke vente på beviset på dette. Og at det å ta Powells ord for det er godt nok til å fortsette å selge aksjer som forventer en sannsynlig resesjon og utvidelse av bjørnemarkedet som følger.

Denne saken peker på aksjer som blåser forbi 4000 akkurat nå…og deretter forbi den 20% bearish nedgangslinjen på 3855…og deretter å teste juni-lavene på 3636 i en ikke altfor fjern fremtid.

På den andre siden…

På den annen side kan investorer trenge flere bevis på resesjon for å presse aksjene umiddelbart ned. Og så er det en 50 % sjanse for at det kan dannes et sprett i de kommende dagene for å komme tilbake over 4000.

Å løpe opp ytterligere 3% er ganske vanlig, men absolutt ikke lenger enn den mektige motstanden som vil bli funnet ved 200 dagers glidende gjennomsnitt på 4300 (faktisk ville jeg blitt sjokkert for aksjer å klatre så høyt akkurat nå gitt den økte negativiteten).

Denne tilbakevisningen ville bare være en fortsettelse av konsolideringsperioden vi har snakket om tidligere, som skaper et handelsområde. Og et flott bilde av et handelsområde er en dragkamp.

Okser på den ene siden og bjørner på den andre bruker masse energi mens vi hogger rundt i handelsområdet. Men inntil vi seriøst bryter under 4000, er det vanskelig å si at bjørnene har ansvaret igjen. Og omvendt, uten å bryte over 200 dagers glidende gjennomsnitt, for tiden på 4300, kan ikke si at okser har ansvaret heller.

Det er flott. Hva gjør vi med det???

Når du legger dette sammen forstår du hvorfor min sikrede portefølje fortsatt er på plass gitt de to potensielle utfallene. Fungerer utmerket hvis du holder deg innenfor handelsområdet. Fungerer enda bedre hvis fortsetter å bryte bearish på dette tidspunktet.

Heldigvis er det vanskelig å be om mer fra en portefølje, siden vi har hatt 11 strake økter i plusskolonnen. Ja, det genererte til og med gevinster på opp-dagene for aksjer så vel som ned-dagene.

Alt i alt har vår sikrede portefølje steget +3,30 % i løpet av denne varme rekken mens S&P 500 har falt -7,24 %.

Som man sier, “hvis den ikke er ødelagt, ikke fiks den”. Og dermed vil vi holde denne sikrede porteføljestrategien på plass inntil noen andre logikker råder.

For eksempel, hvis Fed virkelig kan skape en myk landing for økonomien, vil vi ønske å bli mer bullish, noe som betyr å ta fortjeneste på de omvendte ETF-posisjonene og kjøpe flere aksjer for eventuell avkastning til bjørnemarkedet.

På den andre, mer sannsynlig, hånd…hvis høy inflasjon og haukisk Fed fører til resesjon og dypere bjørnemarked, så vil vi gjøre det motsatte av det ovennevnte. Det er å selge ut aksjene i porteføljen vår og lene seg sterkere inn i fortjenesten generert fra de omvendte ETF-ene som vil stige i verdi.

Planen vår er god. Nå må vi bare se hvordan det utfolder seg og handle deretter.

Hva skal jeg gjøre videre?

Oppdag min sikrede portefølje med nøyaktig 10 posisjoner for å bidra til å generere gevinster når markedet faller tilbake til et bjørnemarkeds territorium.

Dette er ikke første gang jeg bruker denne strategien. Faktisk gjorde jeg det samme ved begynnelsen av koronaviruset i mars 2020 for å generere +5,13 % avkastning samme uke som markedet falt nesten -15 %.

Hvis du er helt overbevist om at dette er et oksemarked … så vær så snill å ignorere.

Men hvis det bearish-argumentet som er delt ovenfor gjør deg nysgjerrig på hva som skjer videre … så vurder å få min “Bear Market Game Plan” som inkluderer detaljer om de 10 posisjonene i min sikrede portefølje.

Klikk her for å lære mer >

Ønsker deg en verden av investeringssuksess!


Steve Reitmeister…men alle kaller meg Reity (uttales “Righty”)
CEO, Stock News Network og Redaktør, Reitmeister Total Return


SPY-aksjen falt 0,04 dollar (-0,01 %) i etterhandelen tirsdag. Hittil i år har SPY falt -15,54 %, mot en % oppgang i referanseindeksen S&P 500 i samme periode.


Om forfatteren: Steve Reitmeister

Steve er bedre kjent for StockNews-publikummet som “Reity”. Ikke bare er han administrerende direktør i firmaet, men han deler også sine 40 års erfaring med investeringer i Reitmeister Total Return-portefølje. Lær mer om Reitys bakgrunn, sammen med lenker til hans nyeste artikler og aksjevalg.

Mer…

Posten Er bjørner klare til å skyve aksjer tilbake til juni-nedgangen? dukket opp først StockNews.com

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock