Breaking News

3 Solar Stocks That Will Benefit From the Biden Tariff Holiday

Solar aksjer har vært i brann i det siste (pun intended). Sektoren får et løft fra Biden-administrasjonen som har annonsert et bredt mål om at 45 % av landets energiforsyning skal komme fra solenergi innen 2050. Det er opp fra de 4 % sektoren leverte i 2020.


MarketBeat.com – MarketBeat

Og som ett av flere skritt for å nå dette målet, fikk sektoren en ekstra katalysator i juni da Biden-administrasjonen kunngjorde at den suspenderte tariffer på solcellepanelkomponenter fra fire land.

Tenk på dette som en lås og en nøkkel. Låsen er målet på 45 %. Å suspendere tariffene er en av nøklene administrasjonen bruker for å hjelpe til med å bryte opp flaskehalser i forsyningskjeden.

Tariffnyhetene akselererer imidlertid bare en trend som har bygget seg opp i årevis. Flere analysefirmaer er enige om at solenergimarkedet kommer til å vokse med en sammensatt årlig vekstrate (CAGR) på mer enn 20 % i løpet av de neste fem årene. Og Fortune Business Insights anslår at det globale markedet vil være verdt 1 billion dollar ved utgangen av 2028.

Mange bedrifter kan dra nytte av denne trenden. Denne artikkelen fremhever tre aksjer som ser ut til å dra nytte av hastverket til solenergi.

En bransjeleder med mer vekst i butikk

Sunrun (NASDAQ:RUN) har en av de største installerte basene i USA. Selskapet er kjent for sine solenergi- og batterilagringsløsninger, inkludert solcellepaneler, stativer og solcelleledninger. Det San Francisco-baserte selskapet har over 600 000 kunder i 22 stater.

I motsetning til de to andre aksjene på denne listen, er Sunrun-aksjene flate i 2022. Det setter FUN-aksjen godt under dagens analytikeres forventninger på $48 per aksje. Men du kan ikke skylde på inntektene. Sunrun har sterk sekvensiell og år-over-år inntektsvekst. Og med CAGR-anslagene for industrien, vil det sannsynligvis ikke avta.

Problemet kan dreie seg om mer inntjening. Sunrun leverer fortsatt ikke konsekvent positiv inntjening. Men i det siste kvartalet hadde det en solid beat på 70 % på inntjeningen som kom inn på negative 6 cent per aksje i motsetning til de negative 20 cent per aksje som var spådd.

Denne ledende amerikanske produsenten spår sterk inntektsvekst

First Solar (NASDAQ:FSLR) vil være et av solcelleselskapene som drar mest nytte av Biden-administrasjonens inflasjonsreduksjonslov. Nærmere bestemt gir regningen 40 millioner dollar i bistand til solcelleprodusenter. First Solar er et USA-basert selskap som allerede har produksjonsinfrastruktur oppe og går.

Selskapet produserer solenergisystemer og moduler og er kjent for sin proprietære tynnfilmmodul. Dette gir bedre ytelse i dårlig lys og varmt vær. I tillegg er modulene større enn andre moduler, noe som bidrar til å redusere kostnadene per watt.

First Solar planlegger å øke sitt produksjonsfotavtrykk ved hjelp av pengene de mottar fra denne lovgivningen. Og selskapet viser en sterk ordrereserve gjennom 2024.

Noen investorer kan imidlertid lure på om det er for sent å komme med på rallyet. FSLR-aksjen er allerede opp 49% for året, med alle gevinstene som kommer etter kunngjøringen av tariffsuspensjonene. Det har aksjehandelen over konsensuskursmålene til analytikere sporet av MarketBeat. Men med et forventet salg på gjennomsnittlig 27 % i løpet av de neste to årene, er det sannsynlig at aksjen har mer oppside å komme spesielt med kunnskapen om at den ikke er avhengig av noe silisium fra Kina i sin produksjon.

Et overbevisende partnerskap gir juice til dette selskapet

Den siste aksjen på denne korte listen over solenergiaksjer er SunPower Corporation (NASDAQ:SPWR). Dette er et annet amerikansk selskap som leverer solenergi-, lagrings- og hjemmeenergiløsninger. Og selv om det har kommersielle kunder, er det selskapets appell til privatkunder som fikk min oppmerksomhet.

Nærmere bestemt har SunPower en samarbeid med IKEA med et mål om å gjøre solenergi mer tilgjengelig for forbrukere. Partnerskapet vil starte i utvalgte California-markeder denne høsten.

SPWR-aksjen er opp 26 % i år og er over dagens kursmål på analytikere sporet av MarketBeat. Analytikere har imidlertid hevet kursmålene sine etter at selskapet hadde en omsetning som var 60 % høyere fra året før. Selskapet siterer også en sterk ordrereserve for sine produkter som gir troverdighet til fremtidig inntekts- og inntektsvekst.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock